Pissebedden

pissebedden bestrijden met aaltjes

Rondwandelende pissebedden in huis komen vaker voor dan je denkt. En pissebedden wil je natuurlijk zo snel mogelijk bestrijden. Hoewel pissebedden in kleine getalen niet schadelijk zijn voor jouw huis en gezondheid, zien ze er wel onsmakelijk uit. Bovendien kunnen ze wel al snel een ravage aanrichten in een kas of tuin. Wist jij dat volwassen pissebedden wel 3 tot 4 jaar oud kunnen worden? In die tijd paren ze onnoemelijk vaak. Zodra je met een grotere groep pissebedden te maken hebt, is hetbelangrijk om ze zo snel mogelijk te bestrijden. Je leest hier hoe je pissebedden snel, efficiënt en opeen natuurlijke wijze kunt bestrijden.​

Pissebedden herkennen en bestrijden

Pissebedden hebben een opvallend uiterlijk. Volwassen pissebedden zijn zo’n 12 tot 18 mm groot en zijn heel plat. Hun ovale lijfjes zijn grijs, geelachtig of paarsbruin. Soms hebben ze donkere of lichtere vlekken. Zodra pissebedden uit hun eitje komen, lijken ze eigenlijk al op een volwassen pissebed. Omdat ze er allemaal hetzelfde uitzien, kun je heel snel zien welk beestje het is dat je wilt bestrijden. Hoewel mensen zelf geen last van pissebedden kunnen krijgen, is het wel verstandig zo snel mogelijk van ze af te komen.  

pissebedden hoe kom je er vanaf

Het bestrijden van pissebedden in huis

Pissebedden hebben warmte en vocht nodig om te kunnen overleven. Het zijn echte nachtdieren en daarom vind je ze overdag vaak in hun schuilplekjes. Wel kun je overdag dode pissebedden tegenkomen. Omdat pissebedden vaak dichtbij hun schuilplek overlijden, weet je als je ze ziet meestal ook waar de rest verstopt zit. Het plaatsen van een natuurlijke aaltjesval is de beste

manier om van pissebedden af te komen. Pissebedden zijn meesters in verstoppen en weten zich altijd in de kleinste plekken schuil te houden:

  • ∙Pissebedden op zolder verstoppen zich dichtbij verwarmingsbuizen
  • Pissebedden in de tuin vind je vaak onder stoeptegels
  • Pissebedden in de keuken zitten vaak onder dozen of pakjes verschuild
  • Pissebedden in de schuur verstoppen zich onder kratten en achter kasten

Zie je de pissebedden ’s nachts niet rondlopen? Maar wil je er wel zeker van zijn dat je op de juiste plek aan het zoeken bent? Houd dan in de gaten of je velletjes tegenkomt. De pissebed vervelt enkele keren in zijn leven en laat het velletje achter. Dit velletje ziet eruit als een doorzichtige capsule in de vorm van hun lichaam.

Pissebedden vangen voor hooikoorts

Hoewel de meeste mensen pissebedden het liefst zo snel mogelijk willen bestrijden, is er ook een groep mensen die pissebedden juist proberen te vangen. Waarom? Omdat ze zouden helpen tegen hooikoorts. Door dagelijks een lokale pissebed te eten zouden hooikoortsklachten verminderen.

Hoewel dit fenomeen inmiddels erg veel mensen enthousiast maakt, is er geen bewijs dat

pissebedden eten hooikoortsklachten zal verminderen. Wij raden het daarom ook af om pissebedden te eten.  

Pissebedden voor altijd bestrijden

Wil je echt van jouw pissebeddenprobleem af zijn? En wil je dit doen zonder giftige goedjes zoals HG pissebeddenspray in te zetten? Er zijn slechts weinig natuurlijke oplossingen tegen pissebedden. Gelukkig is de oplossing die het beste werkt heel eenvoudig in gebruik. Een aaltjesval werkt het beste tegen pissebedden.  

Zet een aaltjes val in

Een aaltjesval is gevuld met parasitaire aaltjes (nematoden). Deze aaltjes doden de pissebeddenzodra ze in de val lopen. Pissebedden komen door de opening in de lokdoos naar binnen. Vervolgens eten ze van het aas in de lokdoos. In de aas zitten de aaltjes. Zodra de aaltjes de pissebedden binnendringen besmetten zij die met een bacterie uit hun darmkanaal. Deze bacterie vermenigvuldigt zich in de gastheer en zorgt ervoor dat deze minder actief wordt en uiteindelijk sterft. Dit duurt ongeveer 7 dagen. Vervolgens voeden de nematoden zich met deze zelfde bacteriën waardoor zij zich op hun beurt weer vermenigvuldigen. Je hebt dus aan één aaltjesdoos meer dan voldoende om van jouw pissebedprobleem af te komen!

Krijg tot 10% korting op bestrijders bij onze partner Biobestrijding

groene stier biologisch bestrijden(1)

Ontvang direct een kortingscode in je mailbox

Nadat je de code hebt ontvangen kun je direct een bestelling plaatsen in de webshop.

Er staat een link in de mail. Veel succes met het biologisch bestrijden >

Je bent succesvol ingeschreven. Ga nu naar je mailbox.