Oeverkogeltje

Heb je ooit gehoord van het oeverkogeltje? Dit kleine beestje, ook wel bekend als de Sphaerius acaroides, is een interessant diertje dat in veel delen van de wereld voorkomt. Het oeverkogeltje is een insect en behoort tot de familie van de kortschildkevers.

Sphaerius acariodes Oeverkogeltje

Oeverkogeltje herkennen en vinden

Het oeverkogeltje is een klein insect en wordt slechts 2 tot 3 millimeter groot. Het heeft een donkerbruine tot zwarte kleur en heeft een ronde vorm, wat lijkt op een klein kogeltje, vandaar de naam. Het oeverkogeltje is te vinden in vochtige gebieden, zoals langs de oevers van rivieren en meren, in moerassen en andere natte gebieden.

Waar komt deze kleine kever voor? 

Het oeverkogeltje komt voor in veel verschillende delen van de wereld, waaronder Europa, Noord-Amerika en Azië. Het is vooral te vinden in gebieden waar veel water is en waar het vochtig is. Het diertje is niet schadelijk voor planten en dieren en voedt zich voornamelijk met algen en schimmels die in het water groeien.

Het oeverkogeltje is belangrijk voor het ecosysteem

Het oeverkogeltje is belangrijk voor het ecosysteem, omdat het helpt bij het afbreken van organisch materiaal in het water. Het diertje leeft in de modder langs de oevers van rivieren en meren en voedt zich met algen en schimmels die daar groeien. Hierdoor helpt het oeverkogeltje bij het reinigen van het water en het behouden van een gezond ecosysteem.

Dus, als je langs de oevers van een rivier of meer loopt en je ziet kleine kogelvormige insecten, dan weet je dat je het oeverkogeltje hebt gevonden. Hoewel het misschien klein is, is het oeverkogeltje een belangrijk onderdeel van het ecosysteem en helpt het bij het behouden van een gezonde leefomgeving voor planten en dieren.

Krijg tot 10% korting op bestrijders bij onze partner Biobestrijding

groene stier biologisch bestrijden(1)

Ontvang direct een kortingscode in je mailbox

Nadat je de code hebt ontvangen kun je direct een bestelling plaatsen in de webshop.

Er staat een link in de mail. Veel succes met het biologisch bestrijden >

Je bent succesvol ingeschreven. Ga nu naar je mailbox.