Als je op zoek bent naar een kleurrijke en gemakkelijk te onderhouden kamerplant, dan is de Achimenes – hybride misschien iets voor jou! Deze prachtige plant is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en staat ook wel bekend als de ‘Hot Water Plant’ vanwege zijn gevoeligheid voor koude temperaturen. De Achimenes – hybride is een hybride plant, wat betekent dat hij is gekweekt uit verschillende soorten Achimenes planten om nieuwe kleuren en patronen te creëren.

Plaatsing in huis

De Achimenes – hybride houdt van een lichte plek in huis, maar vermijdt direct zonlicht. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gehouden, maar het is belangrijk om hem binnen te halen als de temperatuur onder de 15 graden Celsius zakt.

Temperatuur in huis

De Achimenes – hybride houdt van een warme omgeving en de ideale temperatuur ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet op een tochtige plek staat, want dit kan de groei belemmeren.

Hoeveel water heeft deze plant nodig

De Achimenes – hybride heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is het beste om de grond licht vochtig te houden en te wachten tot de bovenste laag van de grond droog is voordat je hem weer water geeft. Het is belangrijk om geen water op de bladeren te laten komen, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming.

Voor welke plagen zijn ze vatbaar?

De Achimenes – hybride is vatbaar voor spintmijten en bladluizen. Controleer de plant regelmatig op tekenen van plagen en behandel ze indien nodig met een geschikt bestrijdingsmiddel.

Overige verzorgingstips

Om de Achimenes – hybride gezond te houden, is het belangrijk om hem regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te snoeien om hem in vorm te houden en om de groei te bevorderen.

Waar kun je deze plant kopen en hoe duur zijn ze gemiddeld?

Je kunt de Achimenes – hybride kopen bij verschillende tuincentra en online winkels. De prijs van de Achimenes – hybride varieert, maar gemiddeld kost hij tussen de €5 en €15, afhankelijk van de grootte van de plant en de leverancier.

De Achimenes – hybride is een prachtige en gemakkelijk te onderhouden kamerplant die kleur en leven toevoegt aan elk interieur. Met de juiste verzorging zal deze plant jarenlang bloeien en groeien.

groene stier biologisch bestrijden(1)

Ontvang direct een kortingscode in je mailbox

Nadat je de code hebt ontvangen kun je direct een bestelling plaatsen in de webshop.

Er staat een link in de mail. Veel succes met het biologisch bestrijden >

Je bent succesvol ingeschreven. Ga nu naar je mailbox.