De Acalypha hispida, ook wel bekend als de ‘Chenille-plant’, is een opvallende verschijning in huis vanwege zijn lange, borstelige bloemen die lijken op de staart van een rups. Hieronder vind je meer informatie over deze bijzondere plant.

Afkomst van de plant en andere benamingen

De Acalypha hispida komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Azië en wordt ook wel de ‘Rode Kattenstaart’ genoemd vanwege zijn borstelige bloemen. Hij is een lid van de Euphorbia-familie en kan zowel als kamerplant en als buitenplant worden gehouden.

Plaatsing in huis

Deze plant houdt van een lichte plek in huis, maar vermijd direct zonlicht. Het is het beste om hem op een plek te zetten waar hij wat schaduw krijgt. De Chenille-plant kan ook buiten worden geplaatst in een semi-schaduwrijke plek.

Temperatuur in huis

De Acalypha hispida houdt van een warme omgeving. Zorg ervoor dat de temperatuur in huis niet onder de 15 graden Celsius komt. De ideale temperatuur ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius.

Hoeveel water heeft deze plant nodig

Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is het beste om de grond licht vochtig te houden en te wachten tot de bovenste laag van de grond droog is voordat je hem weer water geeft. Het is belangrijk om geen water in de bloemen te laten komen, omdat dit kan leiden tot rot.

Overige verzorgingstips

Om de Chenille-plant gezond te houden, is het belangrijk om hem regelmatig te bemesten. Gebruik hiervoor een meststof die speciaal is ontwikkeld voor bloeiende planten. Daarnaast is het belangrijk om de plant af en toe te snoeien om hem in vorm te houden en om de groei te bevorderen.

Waar kun je de Acalypha hispida kopen?

Als je op zoek bent naar een Acalypha hispida, dan kun je deze kopen bij verschillende tuincentra en online winkels. Hieronder vind je twee suggesties waar je deze plant in Nederland kunt kopen:

Ik hoop dat deze informatie je helpt om je Acalypha hispida goed te verzorgen en ervan te genieten!

groene stier biologisch bestrijden(1)

Ontvang direct een kortingscode in je mailbox

Nadat je de code hebt ontvangen kun je direct een bestelling plaatsen in de webshop.

Er staat een link in de mail. Veel succes met het biologisch bestrijden >

Je bent succesvol ingeschreven. Ga nu naar je mailbox.